Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 165-вариатор?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 165-вариатор?

здравейте момчета!днес карах колата на майстор понеже нещо мн.дрънчеше,и майстора каза,че вариатора бил за смяна.всичко щяло да ми коства към 600лв.възможно ли е това.а един приятел ми каза,че трябвало само втория вал да взема,понеже там се рабивали шлиците,и от там дрънчало,а самия вариатор било някакво маслено клапанче.ако някой е сменял вариатор,да каже какво е сменял,и какви пари му е излезнал ремонта.благодаря ви!
    ALFA ROMEO-156;1.8;16v;TS;1998g
    FIAT TIPO-DGT 1.4ie

http://clubalfaromeo.com/forum/searc...earchid=222313
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от jivko76 Покажи съобщение
      здравейте момчета!днес карах колата на майстор понеже нещо мн.дрънчеше,и майстора каза,че вариатора бил за смяна.всичко щяло да ми коства към 600лв.възможно ли е това.а един приятел ми каза,че трябвало само втория вал да взема,понеже там се рабивали шлиците,и от там дрънчало,а самия вариатор било някакво маслено клапанче.ако някой е сменял вариатор,да каже какво е сменял,и какви пари му е излезнал ремонта.благодаря ви!
      Да ти кажа честно не съм правил до сега Алфа 165 и може да не съм точен. Вариатора при мен е 320лв и смяна 120,кит 13лв и 100лв смяна. Ти си смятай
      Last edited by Lisan; d.m.y г., 19:45. Основание: грешка
      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
      0899832271 Сашо

Comment

Цената наистина е тази заедно с труда при условие че нов вариатор в България струва някъде между 400 и 500лв заедно с труда. Има вариант да се смени само ремонтния комплект но не очаквай да издържи повече от 20к км. Замисли се за варианта за закупуване на вариатор от E-bay от там ще ти излезе не повече от 300лв
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Lisan Покажи съобщение
          Да ти кажа честно не съм правил до сега Алфа 165 и може да не съм точен. Вариатора при мен е 320лв и смяна 120,кит 13лв и 100лв смяна. Ти си смятай
          Браво за цената аз преди месец питах в магазин на Ти Н и ми казаха над 450лв
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Като видях 165 и влязох,викам си бреххх,нещо не съм видял.Колега,те нямат вариатор.
            Сега сериозно;смяна само с нов вариатор и това е решението,цената е 400лв +- някоя десетачка.+вариатора е това.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

благодаря ви за отговорите момчета.живи и здрави да сте
              FIAT TIPO-DGT 1.4ie

Comment

Вариатора е механизъм прикачен към всмукателния вал. А клапанчето се нарича "соленоид на вариатора". Той Управлява маслената магистрала към вариатора.

Ето малко снимки да ти стане ясно http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%F2%EE%F0%E0
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

[QUOTE=Novachev;370385]Цената наистина е тази заедно с труда при условие че нов вариатор в България струва някъде между 400 и 500лв заедно с труда. Има вариант да се смени само ремонтния комплект но не очаквай да издържи повече от 20к км. Замисли се за варианта за закупуване на вариатор от E-bay от там ще ти излезе не повече от 300л

Като например оттук... , но не е нов...

http://cgi.ebay.at/Spritzversteller-...3A1|240%3A1318
                  Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Аз ли пиша неясно,или някой не чете??? ЦЕНАТА НА НОВ ВАРИАТОР ПРИ МЕН Е 320лв, А ЗА ЧЛЕНОВЕ НА КЛУБА И КЛИЕНТИ НА СЕРВИЗА МИ 290лв Малко новогодишна промоция
                    Last edited by Lisan; d.m.y г., 08:04.
                    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                    0899832271 Сашо

Comment

а освен че звука е неприятен има ли някакви лоши последствия за автомобила?
                      Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
                      Bravo 1.9JTD 2000

Comment

благодаря за снимките колега OEM.наистина ми светнаха някои работи.а има ли някаква опасност шлиците на вала да са прецакани?
                        FIAT TIPO-DGT 1.4ie

Comment

благодаря за снимките колега OEM.наистина ми светнаха някои работи.а има ли някаква опасност шлиците на вала да са прецакани?
                          И какво ако са прецакани ако смениш целия вариатор се сменят и шлиците (просто се отвиват заедно с другата карантия)
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                            И какво ако са прецакани ако смениш целия вариатор се сменят и шлиците (просто се отвиват заедно с другата карантия)
                            Точно. И не прави моята грешка да слагаш ремонтен комплект. За 8 000 км при първоначално палене започна да притраква пак. Сложи си нов и да не те боли главата после.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Точно. И не прави моята грешка да слагаш ремонтен комплект. За 8 000 км при първоначално палене започна да притраква пак. Сложи си нов и да не те боли главата после.
                              Подкряпям колегата моят се разтропа след около 12к км а знам един друг алфист дето му изкара до 20к км комплекта. Но при положение че смяната е 80-100 лв по добре смени целия вариатор.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X